Koken zoals de grootouders
In 2007 hakte Anita de knoop door en begon aan een 3-jarige opleiding als kok aan de avondschool van Syntra in Genk, met specialisatie traiteur. Tijdens een korte werkervaring bij een traiteur viel het haar op dat er bij veel gerechten half-afgewerkte producten werden gebruikt. Daar kon ze zich helemaal niet in vinden! Bij Food 2 Taste kookt ze graag zoals haar grootouders nog deden. Een lekker stukje vlees, wat groenten en patatjes met een lekker sausje erbij.
Voorliefde voor desserts
Anita’s voorliefde voor desserts is er steeds geweest maar is nog meer op de voorgrond gekomen op het moment dat ze ontdekte dat ze diabetes had. Ze wilde haar dessertjes niet opgeven en begon te experimenteren met dessertbuffetjes in kleinere porties en suikervrije variaties. Ondertussen is het één van haar paradepaardjes! Het assortiment desserts is dan ook uitgebreider en niet beperkt tot de klassieke desserts, zoals chocomousse en tiramisu…
Omgebouwde koestal
In 2009 verbouwden Anita en Gilbert een ruimte in hun woning die door de vorige eigenaar als koestal werd gebruikt. Deze ruimte hadden zij nooit gebruikt of verbouwd dus deze was ideaal om er een kleine professionele keuken in te zetten. Sinds 2015 is Anita fulltime actief bij Food 2 Taste. Gilbert helpt wanneer dit nodig is.